Docent bij fotovakopleiding Beeldcentrum

Sinds 2020 ben ik als docent verbonden aan het opleidingsinstituut voor fotografen Beeldcentrum. Deze fotovakopleiding is gevestigd in Zundert en Zoetermeer. Vooral in Zoetermeer ben ik regelmatig te vinden. Hier geef ik lessen aan de basisopleiding en de vakopleiding.

De lessen die ik verzorg zijn onder andere: portret, Photoshop, mentorlessen, ondernemerschap, beoordelingen, compositie, workflow en basisfotografie.

Zakelijk portret Johanne de Heus

Johanne de Heus is zelfstandig grafisch ontwerper en wilde een foto van haar zijzelf, die haar grafische stijl onderstreept. Modern, speels, een beetje anders.

Samen gingen we op zoek naar een beeld wat aantrekkelijk is om naar te kijken, maar ook helemaal eigen is. Tijdens zulke fotoshoots moeten we onderzoeken. Verschillende dingen uitproberen om te kijken wat werkt en wat niet. Een beetje buiten de gebaande paden, maar niet te ver. De stempel van mij als fotograaf en de authenticiteit van Johanne wilden we intact houden.

Voor informatie over zakelijke portretsessies stuur me graag een mail of bel gewoon ouderwets om jouw shoot te plannen. 06-19817596

Classes at NORDphotography

Also in 2022 I have been invited to teach classes for NORDphotography. This year I will teach two classes online: ‘Soulful portraits’ and ‘Post-production portraits’.

It is always a pleasure to contribute to this inspiring workshop center. The love for photography is made tangible here, with a number of inspiring workshops.

Quoted from the website of NORDphotography:
NORDphotography’s faculty has grown with us, and consists of a fine selection of world class artists and professionals in the field of photography. It is a selection of individuals who are not only celebrated and collected as artists, but who have also gained accolades for being some of the best instructors in the world. “

Michiel van Elk

Serie van portretten gepubliceerd in De Nieuwe Koers, van Michiel van Elk. Michiel van Elk is Universitair Docent bij de afdeling Cognitieve Psychologie van het Instituut Psychologie.


Freelance fotograaf

Op een rustige manier weet ik mensen treffend in beeld te vangen. Een persoonlijke benadering zorgt ervoor dat het karakter van de geportretteerde naar voren komt. Graag denk ik mee over concept en sfeer, zodat de portretten passen bij het artikel of doel in kwestie.

Studio en op locatie

Het is mogelijk gebruik te maken van mijn compleet ingerichte fotostudio in Amersfoort. Uiteraard werk ik ook op locatie.

Snelle levering

Ik begrijp dat deadlines en tijddruk een rol spelen. Mijn snelle levering en flexibele houding zal je waarderen.

iris@irisvalentina.com

Boekomslag Karen Buts

Portret van auteur Karen Buts voor de auteursfoto van haar boekomslag voor het boek ‘Aangenaam, ik ben Mijzelf’.


Persoonlijke en ontspannen auteursfoto’s voor boekomslagen

Uitgevers en auteurs kunnen bij mij terecht voor een professioneel portret voor de omslag van een boek. Ik werk op locatie met mijn mobiele studio. Het is ook mogelijk om in mijn studio in Amersfoort langs te komen. Ik werk snel, stel mensen op hun gemak en denk graag mee over het beoogde resultaat.

iris@irisvalentina.com